Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Ένας καλός φίλος «έφυγε»

oikonomou giorgosΣτις 28 του Δεκέμβρη 2018 έφυγε ένας καλός φίλος και χωριανός. Ο Γιώργος Οικονόμου. Ο Γιώργος ήρθε από τις Σελάδες κουβαλώντας μαζί του την τέχνη του ράφτη αλλά και τις προχωρημένες για την εποχή ιδέες.Άνοιξε ραφείο στην πλατεία του χωριού με το οποίο κατάφερε επιβιώσει. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός κυρίως στους νέους του χωριού και το μικρό ραφείο του, γίνονταν πολλές φορές σημείο ανάπτυξης σπουδαίων συζητήσεων και πάντα με αντικείμενο τον προοδευτικό χώρο τον οποίο υπηρέτησε μέχρι το τέλος.

Όταν πήρε σύνταξη μη μπορώντας να μείνει άπραγος ασχολήθηκε με την κατασκευή φλογέρων από καλάμι. Αυτοδίδακτος κατασκευαστής αλλά και αυτοδίδακτος μουσικός, μιας και προσπάθησε να παίξει με τις φλογέρες που έφτιαχνε ο ίδιος μουσική. Κάθε φλογέρα και διαφορετικό ήχο. Όταν έβρισκε το κατάλληλο ξύλο κυρίως από τα βουνά κατασκεύαζε και όμορφες γκλίτσες. Ήταν οι δυο αγαπημένες του ασχολίες που γέμιζαν δημιουργικά τις ώρες του.

Παντρεμένος με την Πάτρα απέκτησε δυο κόρες: Την Γεωργία και την Βαρβάρα. Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο. Θα είσαι πάντα στη μνήμη μας ως ένας προοδευτικός και κοντά στους νέους άνθρωπος.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας