Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Μοναδικό γερμανικό δίκτυο στην Ευρώπη η Ελληνογερμανική Συνέλευση – Στο επίκεντρο νέοι, σκουπίδια, νερό, τουρισμός

epizontes mauroforesΜπορεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης να κήρυξε την έναρξη του 3ου Πανελλήνιου Συνέδριου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές αποζημιώσεις που πραγματοποιήθηκε στη Βιάννο όμως την ίδια στιγμή απεύθυνε πρόσκληση για να πραγματοποιηθεί η Ελληνογερμανική Συνέλευση στην Κρήτη.

 

Πρόκειται για ένα θεσμό που όλες οι οργανώσεις που αγωνίζονται για τη Μνήμη και για την καταβολή αποζημιώσεων έχουν καταδικάσει αφού θεωρούν ότι πέραν ενός εργαλείου της Γερμανικής κυβέρνησης για να ελέγξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικούς θησαυρούς, διαχείριση απορριμμάτων) αποσκοπεί και στην εξουδετέρωση της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι η μοναδική τέτοιου είδους σχέση μεταξύ δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πολλούς να δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση (καθώς και το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον και το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας) αποτελεί θεσμό εξάρτησης, αποικιοκρατικής μορφής, αφού προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που υπέγραψαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ανγκελα Μέρκελ, τον Μάιο του 2010 την εποχή της ένταξής της χώρας μας στα μνημόνια που παραμένουν εν ενεργεία και μετά το τέλος των μνημονίων.

Η Ελλάδα είναι και η μόνη χώρα που έχει Υφυπουργό στο Γερμανικό Κοινοβούλιο που αφορά τις σχέσεις της με τη Γερμανία. Μέχρι πρόσφατα αυτή τη θέση είχε ο γνωστός Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, όμως τη θέση του έχει πάρει πλέον ο σκληροπυρηνικός Norbert Barthle.

Η επόμενη συνέλευση, εφόσον οι αντιδράσεις των πολιτών δεν οδηγήσουν στη ματαίωσή της, θα πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο και θα συμμετάσχουν φορείς της αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η αποκομμιδή των απορριμμάτων, οι “ευκαιρίες” για την ελληνική νεολαία στην αγορά εργασία της Γερμανίας, ο τομέας της Ενέργειας, το νερό, αλλά και ο τουρισμός ειδικών ενδιαφερόντων, όπως ο ιατρικός τουρισμός.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της συνέλευσης πατώντας ΕΔΩ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 © 2016 Ηλίας