Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

daskalos

 Ο διδασκαλικός φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Στο Κομμένο το ΚΑΠΗ Γλυφάδας

mnhmeio pesonton nyxtaΠροσκύνημα στο μαρτυρικό Κομμένο πραγματοποιεί το ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου δήμου Γλυφάδας την ερχόμενη Κυριακή. Πενήντα συμπολίτες μας θα βρίσκονται στην Άρτα από το Σάββατο το μεσημέρι της 12ης Μαΐου. Κατά τη διαμονή τους στην πόλη μας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις αρχαιότητες και τα μνημεία της πόλης και της περιοχής.

Την Κυριακή το πρωί, χοροστατούντος του πατέρα Παύλου, ιερέα της ενορίας Κομμένου, θα τελέσουν τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων του Κομμένου και θα καταθέσουν στεφάνι. Θα τους υποδεχτούν οι τοπικές αρχές, με τον αντιδήμαρχο Στέλιο Πανακούλια και τον τοπικό πρόεδρο Δημήτρη Δήμο.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του φίλου τού Κομμένου Νίκου Διαμαντάκου, συνταξιούχου αξιωματικού, ο οποίος περιηγήθηκε τους μαρτυρικούς τόπους της χώρας μας και έγραψε το βιβλίο «Αιώνια ντροπή 1941 – 1944». Ένα κεφάλαιο του βιβλίο περιλαμβάνει την ιστορία του Κομμένου, στο οποίο παραβρέθηκε ο συγγραφέας ως επισκέπτης προσκυνητής το 2011.
Σημειώνεται πως η επίσκεψη – προσκύνημα στο Κομμένου γίνεται υπό την αιγίδα του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου. Την αποστολή συνοδεύει η προϊσταμένη του ΚΑΠΗ Άννα Μαρία Διαμαντάκου.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 63 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας