Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

daskalos

 Ο διδασκαλικός φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία - 2018

kavala 2018 mousikoΤο Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στο φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων με τίτλο: «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία - 2018», που πραγματοποιείται στην Καβάλα από τις 5 ως τις 8 Μαΐου και διοργανώνεται από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Το φεστιβάλ συνδιοργανώνει ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της πόλης  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά, με τέσσερα διαφορετικά μουσικά σύνολα και μαθητές από την Γ΄ Γυμνασίου και την Α’ και Β’ Λυκείου. Με τη συμμετοχή αυτή ολοκληρώνεται ένα μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που υλοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος των Μουσικών Συνόλων. Διοργανώσεις τέτοιου τύπου ενισχύουν και στηρίζουν το εκπαιδευτικό έργο που παράγεται στα Μουσικά Σχολεία της χώρας, αφού οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να συναντηθούν με συμμαθητές τους από διαφορετικές περιοχές, να παίξουν μαζί μουσική, να μάθουν βιωματικά για τις ποικίλες μουσικές παραδόσεις της πατρίδας μας και να συνεργαστούν μέσα σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο, ιδιαίτερα προσεγμένο, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων επιστημόνων και καταξιωμένων καλλιτεχνών της Παραδοσιακής μουσικής καθώς και της Εκκλησιαστικής μουσικής της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η εμπειρία της περσινής συμμετοχής μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι μαθητές μας θα αποκομίσουν και φέτος σημαντικά οφέλη τόσο στη μουσική, όσο και στις δεξιότητες της συνεργασίας και της σύμπραξης.
Η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί τον Δήμο Αρταίων, την Ιερά Μητρόπολη Άρτας και το Επιμελητήριο Άρτας για τη υποστήριξη και ελπίζει να εκπροσωπήσει αντάξια την περιοχή μας σε αυτό το πανελλαδικής εμβέλειας φεστιβάλ.
Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας
Παναγιώτης Γιαννούτσος

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας