Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

daskalos

 Ο διδασκαλικός φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ν. Σκουφά

koinoniko pantopoleioΟ Δήμος Νικολάου Σκουφά στο πλαίσιο συνεργασίας με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ICSD , υλοποιεί το έργο «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά» που είναι ενταγμένο στο Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» , με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού Δήμου Νικολάου Σκουφά που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. Αναλυτικότερα:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, οπωρολαχανικά, είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης, σχολικά είδη, βιβλία, κατεψυγμένα προϊόντα, παιχνίδια,cd κλπ σε τουλάχιστον 100 νοικοκυριά της δομής. Το ωράριο λειτουργίας της δομής θα είναι 09:00-15:00 καθώς κρίνεται ότι αυτό είναι το ωράριο που μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα το κοινό. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγάζεται σε ισόγειο κατάστημα στο Νεοχώρι του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι προσβάσιμο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πληροί όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας σε ΑμεΑ.

Ωφελούμενοι του έργου είναι όλοι όσοι κατοικούν στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (οι αντιμετωπίζοντες φτώχεια ή και τον κοινωνικό αποκλεισμό, Άτομα με Αναπηρία, Ηλικιωμένους, Μετανάστες, Ρομά κλπ)

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα εστιάσει σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες και σε άστεγα άτομα.

Πιο συγκεκριμένα ωφελούμενοι των υπηρεσιών είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών 3ων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ, είτε στο Κέντρο Κοινότητας στον Άγιο Δημήτριο ή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νικολάου Σκουφά καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες 09:00-15:00, από 04/01/2018 έως 20/01/2018 όπου θα υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο εν λόγω έργο προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΔΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ (ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ε1 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 (ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ)

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ή ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ)

ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ à ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ή ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΟΝΕΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ

ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ / ΑΜΕΑ à ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ-ΚΕ.Π.Α

ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% à ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ-ΚΕ.Π.Α

ΟΥΣΙΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ à ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΚΑΝΑ

Γενικά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο οι δικαιούχοι καθορίζονται βάσει δύο σημαντικών κριτηρίων:

Οικονομική Κατάσταση
Κοινωνικά Κριτήρια

Ειδικότερα,

Οικονομικά Κριτήρια

ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Άτομο έως 2400 ευρώ
Άτομα έως 3600 ευρώ
Άτομα έως 4800 ευρώ
Άτομα έως 6000 ευρώ
Άτομα έως 7200 ευρώ

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος υφίσταται προσαύξηση κατά 1200 ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος υφίσταται προσαύξηση κατά 600 ευρώ.

Κοινωνικά Κριτήρια

Αναπηρία 67% à προσαύξηση στο εισοδηματικό κριτήριο 3000 ευρώ
Μονογονεϊκές Οικογένειες à προσαύξηση στο εισοδηματικό κριτήριο 3000 ευρώ
Άτομα με ψυχικά προβλήματα à προσαύξηση στο εισοδηματικό κριτήριο 3000 ευρώ
Άτομα ουσιοεξαρτώμενα à προσαύξηση στο εισοδηματικό κριτήριο 3000 ευρώ

Οι ποσότητες των προϊόντων που θα προσφέρονται θα είναι ανάλογες της διαθεσιμότητας που θα έχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο τόσο στα είδη που θα προμηθεύει ο Δήμος όσο και σε αυτά που θα παρέχονται από δωρεές.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ: 2681362306, καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες 09:00-15:00. Πληροφορίες Γεωργία Κοκκίνη.

* Τα προϊόντα των δικαιούχων από τους πρώην Δήμους Κομποτίου , Πέτα και της Κοινότητας Κομμένου θα διανέμονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα.

*Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, με βάση τον οδηγό του προγράμματος, δεν μπορούν να είναι δικαιούχοι των προϊόντων του κοινωνικού παντοπωλείου.

Ο Δήμαρχος
Ευστάθιος Γιαννούλης

ΠΗΓΗ: MONOPLIO.GR

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 25 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας