Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ο ελληνάκος

elinakos

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Παρέμβαση για τα ακτινίδια

aktinidiaΔελτίο Τύπου των βουλευτών Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ - Ακτινίδιο της Άρτας
Την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, και ο βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκο Αντώνογλου, με βασικό θέμα το ακτινίδιο της Άρτας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, Ι. Γκίκας.

Το ακτινίδιο αποτελεί ένα σημαντικό προϊόν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας που παράγεται στην περιοχή της Άρτας. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί κατακόρυφη αύξηση της παραγωγής, γεγονός που συνδέεται και με τη μεγάλη ζήτηση του συγκεκριμένου προϊόντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ολοένα και μεγαλύτερη ενασχόληση του αγροτικού κόσμου της περιοχής της Άρτας με το ακτινίδιο, αποτελεί απόδειξη ότι το προϊόν μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ευρύτερης περιοχής.
Το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς παγκοσμίως του συγκεκριμένου προϊόντος, καθιστά την πολιτεία υπεύθυνη για τη διατήρηση της ποιοτικής υπόστασής του. Για να συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία του ελληνικού ακτινιδίου προς όφελος των παραγωγών, οφείλουμε να διαφυλάξουμε το προϊόν και να μην επιτρέψουμε την υπονόμευση της ποιότητάς του. Να σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς ακτινιδίου που με μεγάλο κόπο έφτασαν το ελληνικό ακτινίδιο στις κορυφαίες θέσεις των διεθνών αγορών.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου προγραμματίζει το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή της Άρτας, προκειμένου να έχει συναντήσεις με παραγωγούς και παραγωγικούς φορείς και να συζητηθούν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής σχετικά με το θέμα αυτό.
Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας
Βασίλης Τσίρκας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας