Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ο ελληνάκος

 iznogoud1

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Δεκάδες έλεγχοι για παράνομη αλίευση γαρίδας

garides amvrakikouΕνενήντα πέντε συνολικά έλεγχοι, τακτικοί και έκτακτοι, διενεργήθηκαν τον Ιούλιο, μήνας κατά τον οποίο απαγορεύεται η αλιεία γαρίδας, από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας στα πλαίσια συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό κόλπο.

Συνολικά βεβαιώθηκαν σε βάρος ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων είκοσι μία παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας συνολικά κατασχέθηκαν, ένα απαγορευμένο συρόμενο αλιευτικό εργαλείο τύπου μηχανότρατας (τρατάκι), δύο ζεύγη κωνικών δικτυωτών σάκων «νταούλια» χωρίς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και τριακόσια εξήντα μέτρα δίχτυα μονόκλωνα μεσηνέζας. Τα εν λόγω αλιευτικά εργαλεία είναι παράνομα και απαγορεύεται η χρήση τους σε όλη την Επικράτεια και πρόκειται να καταστραφούν από την Υπηρεσία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης κατασχέθηκαν εκατό μέτρα (100) μέτρα δίχτυα απλάδια και ένα (01) ψαροντούφεκο, τα οποία και θα εκποιηθούν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Τέλος κατασχέθηκαν και τα κάτωθι αλιεύματα: είκοσι τρία (23) κιλά γαρίδες, εννέα (09) κιλά διάφορα ψάρια (τσιπούρες, κέφαλοι, γλώσσες κλπ) τα οποία εδόθησαν προς κατανάλωση σε ευαγή ιδρύματα της πόλης και 103 άτομα οστράκων του απαγορευμένου είδους «πετροσωλήνας/dactylus Pholas» τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΠΗΓΗ:EPIRUSPOST.GR

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας