Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Μαρτυρολόγιο

mnhmeio pesonton nyxta20 Οκτωβρίου Στο Καλόκαστρο Σερρών απαγχονίζουν 12. Οι απαγχονισμένοι παρέμειναν κρεμασμένοι τρεις μέρες.

23 Οκτωβρίου Ολοκαύτωμα Μεσόβουνου. Οι χιτλερικοί εκτελούν 165 άνδρες 16-80 χρόνων στο Μεσόβουνο Εορδαίας της Κοζάνης. (Το 1943 250 και το 1944 150 γυναίκες.) Πυρπολούν και αφανίζουν το χωριό. Οι κάτοικοι στο σύνολό τους ήσαν Πόντιοι.

26 Οκτωβρίου Στον Βελβενδό της Κοζάνης, επιδρομή των ναζί τη νύχτα. Συλλαμβάνουν 3 νέους, τους οποίους έλιωσαν με τις ρόδες των αυτοκινήτων τους, αφού τους ξάπλωσαν δεμένους στο δρόμο προς την Κοζάνη, λίγο πριν τη γέφυρα του Αλιάκμονα.

28 Οκτωβρίου Στην Πελοπόννησο συλλαμβάνουν 60 ομήρους και εκτελούν 4 υπαλλήλους των ΣΠΑΠ (Σιδηρόδρομοι Πελοποννήσου) και 2 πολίτες στο Αίγιο.


Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

KIO ROCK FESTIVAL

KIOTo Kio Fest επστρέφει φέτος το καλοκαίρι το Σάββατο 1 Ιουλίου στον θερινό κινηματογράφο Ορφέα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!!! Για Τρίτη συνεχή χρόνια το KIO ROCK FESTIVAL έρχεται να ταράξει να νερά της μικρής μας πόλης.Συμμετέχουν ελληνικά νεανικά ROCK μουσικά σχήματα. Τα νέα παιδιά με τις ηλεκτρικές κιθάρες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους αποδεικνύοντας ότι μπορούν να παίξουν σπουδαία μουσική.

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» θα κατακλυστεί και φέτος από τις νεανικές μορφές της πόλης μας που θα απολαύσουν μια βραδιά αξέχαστη.

Ύστερα από το άγχος των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι ότι καλύτερο για ξεδώσουν, να αποβάλλουν το άγχος των ημερών και ζήσουν μια βραδιά ονειρική με ήχους που αγαπούν και νότες που ανεβάzουν τη νεανική ψυχή.

Το KIO ROCK FESTIVAL πρέπει να στηριχθεί από όλους τους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο της πόλις μας. Είναι σημαντικό να καταφέρει να συνεχίσει την πορεία του και τα επόμενα χρόνια.

Line up :

Despite Everything


Breath After Coma

2 Headed Dogs

Jezies

Sock & Shit

 © 2016 Ηλίας