Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Μαρτυρολόγιο

mnhmeio pesonton nyxta20 Οκτωβρίου Στο Καλόκαστρο Σερρών απαγχονίζουν 12. Οι απαγχονισμένοι παρέμειναν κρεμασμένοι τρεις μέρες.

23 Οκτωβρίου Ολοκαύτωμα Μεσόβουνου. Οι χιτλερικοί εκτελούν 165 άνδρες 16-80 χρόνων στο Μεσόβουνο Εορδαίας της Κοζάνης. (Το 1943 250 και το 1944 150 γυναίκες.) Πυρπολούν και αφανίζουν το χωριό. Οι κάτοικοι στο σύνολό τους ήσαν Πόντιοι.

26 Οκτωβρίου Στον Βελβενδό της Κοζάνης, επιδρομή των ναζί τη νύχτα. Συλλαμβάνουν 3 νέους, τους οποίους έλιωσαν με τις ρόδες των αυτοκινήτων τους, αφού τους ξάπλωσαν δεμένους στο δρόμο προς την Κοζάνη, λίγο πριν τη γέφυρα του Αλιάκμονα.

28 Οκτωβρίου Στην Πελοπόννησο συλλαμβάνουν 60 ομήρους και εκτελούν 4 υπαλλήλους των ΣΠΑΠ (Σιδηρόδρομοι Πελοποννήσου) και 2 πολίτες στο Αίγιο.


Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Παλαίμαχοι Άρτας – Πρέβεζας 2-3

arta preveza5Γήπεδο Λουτροτόπου. Τον αγώνα οργάνωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Διαγόρα και της Αναγέννησης Άρτας Στάθης Παππάς μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Κομμένου. Υπήρχε μια μικρή οικονομική συμμετοχή και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την ημερήσια εκδρομή των παιδιών του δημοτικού σχολείου. Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους τους αλλά και με αρκετούς γονείς παρακολούθησαν τον αγώνα με μεγάλο ενδιαφέρον και χαρά.

Το παιχνίδι στον αγωνιστικό τομέα ήταν πολύ καλό και πλούσιο σε φάσεις. Οι παίχτες και των δυο ομάδων έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι η τεχνική και η αγάπη για το ποδόσφαιρο παραμένει αναλλοίωτη όσα χρόνια και αν περάσουν. Η Αναγέννηση προηγήθηκε 2 – 0 στο Ημίχρονο αλλά οι Πρεβεζιάνοι στο Β’ Μέρος μπήκαν πιο αποφασισμένοι και με περισσότεροι δύναμη και κατάφεραν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα σε 2 – 3.

Στο τέλος του αγώνα τα παιδιά του δημοτικού τίμησαν τους παλαίμαχους. Ακόμα πρόσφεραν διάφορα εδέσματα και γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι μητέρες των παιδιών. Οι φιλοξενούμενοι παλαίμαχοι της Πρέβεζας όπως και της Αναγέννησης δεν έκρυψαν την μεγάλη ικανοποίηση και χαρά που πήραν από τη συμπεριφορά και φιλοξενία των παιδιών.

Ήταν και ένας αγώνας συνάντησης παλιών φίλων στη ζωή και αντίπαλων στους αγωνιστικούς χώρους πριν από αρκετά χρόνια.

arta preveza2

 © 2016 Ηλίας