Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

“Οκτώ άνθρωποι ελέγχουν τον πλούτο του πλανήτη”! Ένα βιβλίο σοκ αποκαλύπτει

arpaktikaΤης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

 Συγκλονιστικό το νέο βιβλίο των έγκριτων κοινωνιολόγων Michel Pinçon και Monique Pinçon -Charlot . Οι δυο επιστήμονες περιγράφουν τον ανελέητο πόλεμο των πολυεκατομμυριούχων εναντίον των φτωχών και των μεσαίων εισοδημάτων.  Υποστηρίζουν ότι το χρήμα είναι μεγαλύτερο πολεμικό όπλο ακόμα και από τη θρησκεία.

Τα αόρατα χέρια του νεοφιλελευθερισμού που είναι η νέα φάση του Καπιταλισμού ανέδειξαν “σε ανώτερους ανθρώπους” την πλουτοκρατία.

 Το χρήμα και όλος ο πλούτος του πλανήτη βρίσκεται σήμερα στα χέρια οκτώ ανθρώπων! Οι δισεκατομμυριούχοι που ήταν 388 το 2010, μειώθηκαν στους 85 το 2014 και στους 65 το 2015. Οι οκτώ μεγιστάνες κατέχουν περιουσία ίση με αυτήν που έχουν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

 Οι αυτοκράτορες του χρήματος μεταχειρίζονται σαν μαριονέτες τους πολιτικούς, εξαγοράζουν τον Τύπο και τα Μ.ΜΕ για να πατάξουν κάθε κριτική εναντίον τους και να σκοτώσουν κάθε ελεύθερη σκέψη.

 Οι ΗΠΑ αρμέγουν σαν αγελάδες με αυτόματα μηχανήματα ορό αίματος από τους φτωχούς έναντι 60$ τα δυο λίτρα και τον εξάγουν κερδίζοντας αμύθητα πλούτη. Η υγεία αποτελεί κερδοφόρο εμπόριο. Εκμηδενίστηκε η ανθρώπινη αξία.

 Ο αναγνώστης δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε μια πρόταση του βιβλίου. Το περιεχόμενο του μας βοηθάει να καταλάβουμε και τι συμβαίνει ακριβώς στη χώρα μας. Μνημόνια, λιτότητα, μειώσεις αποδοχών και συντάξεων που δεν οδηγούν πουθενά. Μέτρα που δεν θα φέρουν την   ανάκαμψη και τη βελτίωση της οικονομίας . Ο στόχος είναι άλλος, η υφαρπαγή όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους και των πολιτών.

 Όλοι αυτοί που μαζεύουν τόσο χρήμα δεν αναλογίζονται ότι μια μέρα θα φύγουν από αυτό τον μάταιο κόσμο και θα αφήσουν πίσω όλα αυτά που απέκτησαν; Ο μεγιστάνας Ροκφέλερ παρά τις 6 μεταμοσχεύσεις καρδιάς πέθανε τελικά τον περασμένο Μάρτη σε ηλικία 101 ετών.

 Όλοι οι πόλεμοι στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν για κάποια συμφέροντα. Όμως αυτός ο σύγχρονος πόλεμος ξεπερνά τα όρια της λογικής, είναι μια σκέτη παραφροσύνη.

 Πηγή: militaire.gr

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας