Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

“Η Άρτα σήμερα”.

foa diagonismos 2Η Φ.Ο.Α. – Φωτογραφική Ομάδα art.A’s, στα πλαίσια του φεστιβάλ “Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021”, διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα “Η Άρτα σήμερα”.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να συμμετέχουν με φωτογραφίες τους από από την σύγχρονη ζωή στην πόλη, την καθημερινότητα, το αστικό και περιαστικό τοπίο της. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από την 1/6/2021 έως 20/6/2021. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 3 φωτογραφίες. Η συμμετοχή στον φωτογραφικό διαγωνισμό είναι ελεύθερη και χωρίς κόστος συμμετοχής. Για την πιο ολοκληρωμένη απόδοση του θέματος οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με φωτογραφίες που η λήψη τους έχει γίνει από το 2019 έως και 20 Ιουνίου 2021.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τις φωτογραφίες τους στο email της ΦΟΑ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. συμπεριλαμβανομένου του Ονόματος, το Επίθετο και το Πατρώνυμο του δημιουργού με μέγιστο αριθμό φωτογραφιών ανά συμμετοχή τις τρεις (3), μέγιστου μεγέθους ως 1500pixel η μεγαλύτερη διάσταση.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ οι συμμετοχές που θα παραλαμβάνονται στο email της ΦΟΑ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) δύναται να αναρτηθούν στην facebook σελίδα της Ομάδας (@FotografikiOmadaArtas) στο άλμπουμ της Εκδήλωσης.

Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν θα κριθούν από τον κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα. Τα δώρα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του.

Ο Βασίλης Γκανιάτσας γεννήθηκε το 1945 στην Άνω Καλεντίνη Άρτας και μεγάλωσε στην Άρτα. Από την ηλικία των έντεκα χρονών, δούλευε στον κινηματογράφο. Στο στρατό βρέθηκε στην ΥΕΝΕΔ και εκπαιδεύτηκε στην κινηματογράφηση ως φωτογράφος-οπερατέρ. Όταν επέστρεψε στην Άρτα το 1967 ασχολήθηκε και πάλι στον κινηματογράφο ως επιχειρηματίας. Το 1975 άνοιξε φωτογραφείο, αλλά, παράλληλα, κινηματογραφούσε από πάθος. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές εκθέσεις φωτογραφίας και ενώ έχει παρουσιάσει πολλά τοπικά, ιστορικά και λαογραφικά ντοκιμαντέρ. Το 1988 έκανε και τον ραδιοφωνικό σταθμό ART FM και το 1992 δημιούργησε τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Ζει μόνιμα και εργάζεται στην Άρτα.

Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι παρακάτω.

Όροι Συμμετοχής στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας “Η Άρτα σήμερα”

Η συμμετοχή στην εκδήλωση του Φωτογραφικού Διαγωνισμού «Η Άρτα σήμερα» είναι ελεύθερη και χωρίς κόστος συμμετοχής. Για την πιο ολοκληρωμένη αποτύπωση του θέματος οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν και με φωτογραφίες αρχείου που η λήψη τους έχει γίνει από το 2019 έως 20/6/2021. Η διάρκεια υποβολής των συμμετοχών ορίζεται από 1 Ιουνίου 2021 έως και 20 Ιουνίου 2021 με μέγιστο αριθμό φωτογραφιών ανά συμμετοχή τις τρεις (3). Οι συμμετοχές θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. συμπεριλαμβανομένου το Όνομα, Επίθετο και Πατρώνυμο του δημιουργού, μέγιστου μεγέθους ως 1500pixel η μεγαλύτερη διάσταση . Τον Διαγωνισμό διοργανώνει η Φ.Ο.Α. – Φωτογραφική Ομάδα art.A’s.
Οι φωτογραφίες που θα υποβάλλονται πρέπει να είναι δημιουργία του συμμετέχοντα και να έχουν ληφθεί από το 2019 έως 20/6/2021. Τα παραπάνω δύναται να ελεγχθούν από τα exif δεδομένα των φωτογραφιών, τα οποία απαγορεύεται να αλλαχθούν. Για όσες φωτογραφίες διακριθούν, θα ζητηθούν από τους συμμετέχοντες τα πρωτότυπα ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης. Τυχόν μη συμμόρφωση με τον όρο αποστολής των πρωτότυπων αρχείων υψηλής ανάλυσης καθώς και των στοιχείων για την ακριβή τοποθεσία κάθε λήψης εντός της εύλογης προθεσμίας που θα περιλαμβάνεται στη σχετική ειδοποίηση, συνιστά λόγο εξαίρεσης αποκλεισμού από το διαγωνισμό. Σε περίπτωση επεξεργασίας που ο κριτής κρίνει ότι είναι εκτός όρων συμμετοχής θα έχει σαν συνέπεια τον αποκλεισμό της φωτογραφίας ή του συμμετέχοντα. Όλες οι συμμετοχές δύναται να αναρτηθούν μετά την παραλαβή τους, στην facebook σελίδα της ΦΟΑ (@FotografikiOmadaArtas) στο άλμπουμ της Εκδήλωσης. Τυχών likes στις φωτογραφίες των συμμετοχών δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την κρίση τους από τον κριτή.
Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών τις οποίες οι συμμετέχοντες καταθέτουν στην εκδήλωση, παραμένουν στους δημιουργούς τους. Οι συμμετέχοντες όμως παραχωρούν το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών στους διοργανωτές και τους χορηγούς της εκδήλωσης, για την προβολή αυτής, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, περιλαμβανομένων και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, εκθέσεων και λευκωμάτων, σχετικών με την εκδήλωση ή τους διοργανωτές.
Οι συμμετοχές, καθώς και οι βραβευμένες φωτογραφίες πρόκειται να αναρτηθούν σε ιστοτόπους και θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους φωτογράφους και τις συμμετοχές του καθενός.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται με τον ιδιόκτητο εξοπλισμό του συμμετέχοντα, ο οποίος φέρει και την ευθύνη λειτουργίας αυτού. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού. Οι διοργανωτές δε φέρουν ευθύνη για τυχόν τραυματισμό του συμμετέχοντα, ή για τυχόν αστική ευθύνη που θα προκύψει από τις πράξεις ή παραλήψεις του.
Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων θα διατηρηθούν σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων για την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, για την επικοινωνία των διοργανωτών με τους συμμετέχοντες και για την λήψη πληροφοριών σχετικά με μελλοντικές εκδηλώσεις. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την επικοινωνία, πέραν του σκοπού της παρούσης εκδήλωσης, πρέπει να το δηλώσετε.
Οι φωτογραφίες που υποβάλλονται θα κριθούν από τον κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα. Οι αποφάσεις του κριτή είναι οριστικές και αμετάκλητες.
Οι συμμετέχοντες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την άδεια φωτογράφισης σε μέρη που ίσως απαγορεύεται και πρέπει να έχουν την συγκατάθεση των φωτογραφιζομένων και ειδικά των κηδεμόνων τους αν αυτοί είναι ανήλικοι. Υποβολή φωτογραφίας πορτραίτου ή φωτογραφίας που απεικονίζει σαν μέρος αυτής αναγνωρίσιμο πρόσωπο θεωρείται ότι γίνεται κατόπιν άδειας του φωτογραφιζόμενου, την οποία κατέχει και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτήν ο φωτογράφος.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν να υποβάλλουν φωτογραφίες που απεικονίζουν πορνογραφικό περιεχόμενο, έγκλημα, σκληρότητα, βία, αποτρόπαια φαινόμενα, χρήση απαγορευμένων ουσιών, απεικονίζουν ανήλικους ή και ενηλίκους με τρόπο που μπορεί να τους προσβάλει και να θίξει την αξιοπρέπειά τους, ή φωτογραφίες που προάγουν, υποκινούν ή καθοδηγούν σε πράξεις εγκλήματος ή βίας. Ο κριτής διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει οποιαδήποτε φωτογραφία θεωρεί ότι ξεφεύγει από τα όρια, χωρίς να δέχεται ενστάσεις επί αυτής.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:30 στον θερινό cine Ορφέα (πλησίον εκθεσιακού κέντρου) και στην facebook σελίδα της Ομάδας (@FotografikiOmada Artas). Οι νικητές θα παραλάβουν αυτοπροσώπως τα δώρα τους το πολύ εντός τριάντα (30) ημερών.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην διαγωνιστική διαδικασία και η αξιολόγηση των φωτογραφιών τους στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.
Οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να υποβάλλουν στον διαγωνισμό φωτογραφίες που έχουν ήδη λάβει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαθλο σε οποιονδήποτε εγχώριο ή διεθνή διαγωνισμό ή άλλη παρεμφερή διοργάνωση πριν την έναρξη του παρόντος διαγωνισμού.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας