Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

Κώστα Σταύρου «Επιστροφή στο χωριό»

athoa epistrofi sto xorioΤην κωμωδία του Κώστα Σταύρου «Επιστροφή στο χωριό» θα ανεβάσει στην θεατρική της σκηνή, σε σκηνοθεσία Μελίνας Κατίου, από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου η ΑΘΟΑ. Η Ανεξάρτητη Θεατρική Ομάδα φέτος πραγματοποιεί το μέγιστο εις ότι αφορά την ερασιτεχνική δημιουργία, διότι προχώρησε στην ολοκληρωμένη καλλιτεχνική γέννηση. Το θεατρικό έργο αποτελεί πόνημα του ερασιτέχνη ηθοποιού, με καταγωγή από την Άρτα, κτηνιάτρου στο επάγγελμα, Κώστα Σταύρου και ανεβαίνει για πρώτη φορά από την ΑΘΟΑ.

Έτσι, το Αρτινό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει ένα ολοκαίνουργο έργο τοπικής δημιουργίας από την αρχή μέχρι το τέλος. Σ’ αυτή την διαδικασία όλα είναι πρωτόγνωρα. Η σκηνοθεσία γίνεται βήμα-βήμα χωρίς αντιγραφές από άλλες σκηνές ή από τον κινηματογράφο και φέρει εξίσου «καθαρή» υπογραφή. Τα πάντα σ’ αυτή την παράσταση... γυαλίζουν σαν ολοκαίνουργα και απάτητα παπούτσια! Καθετί ενέχει το στοιχείο της έκπληξης κι αυτό συμβαίνει για όλους. Ακόμη και για τους ηθοποιούς δεν υπάρχει... σκονάκι. Ο κάθε ρόλος, ήρωας, χαρακτήρας, που εμπνεύστηκε ο Κώστας Σταύρου, ζωντανεύει για πρώτη φορά πάνω τους. Θα ...αναπνεύσει από αυτούς και θα φέρει την δική τους σφραγίδα.
Ο «Τ» βρέθηκε στις πρόβες και τα παρασκήνια της Ανεξάρτητης Θεατρικής Ομάδας, συνομιλώντας με τον συγγραφέα του έργου, την σκηνοθέτιδα του, τον υπεύθυνο της Ομάδας, Γιώργο Παπαδόπουλο. Ήταν κάτι το απολαυστικό. Με φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις πρόβες... έκλεψε λίγη από την χαρά και την ικανοποίηση της συνεργασίας που αποπνέει στις παραγωγικές ώρες η ΑΘΟΑ και οι συντελεστές των παραστάσεων.

Βίκυ Καινούργιου

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 21 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας